הפרעות קשב וריכוז – תמיכה טבעית בגוף

תוכן עניינים

הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה שמוגדרת כהפרעה נוירולוגית התפתחותית בעלת השלכות התנהגותיות. בין הסימפטומים שלה יהיו נדידת מחשבות, פיזור הדעת, תנודתיות בגוף, קושי בזיכרון או בקליטת מידע, קושי להתרכז בפעולה מסוימת לאורך זמן, או מיקוד יתר בפעולה אחת ללא שליטה על היכולת להפסיק אותה.

הטיפול בהפרעת קשב וריכוז משתנה בהתאם לגישה הטיפולית. ישנה דעה כי הפרעת קשב וריכוז אינה מחלה כלל, לפי הגישה המערבית יש קשר בין הפרעות קשב וריכוז לתפקודים מסוימים של המוח. הגישה היהודית בקבלה טוענת כי הפרעת קשב וריכוז היא חוסר איזון של יסוד האויר. יסוד האויר אחראי על תפקוד המוח ומערכת העצבים. יסוד האויר גם אחראי על תפקוד המחשבה ועל יכולות כמו קשב וריכוז.

אי אפשר להתעלם ממציאות החיים המהירה כיום שיוצרת הסחות דעת באופן תמידי. אפשר אפילו להגיד שכל אדם נמצא באיזה שהוא מקום על הרצף של הפרעת קשב וריכוז. הגישה הטבעית ביהדות תציע לאזן את יסוד האויר על ידי צמחים, מזונות, פעילות גופנית ספציפית והתאמת אורח חיים נכון.

מאחר והפרעות קשב וריכוז נחשבות הפרעה ברמת ההתנהגות, הנפש ומערכת העצבים גם עיקר הכלים החשובים שלה יהיו ברמת הנפש. ולכן מאחר והמאמר הזה צריך את הקשב והריכוז שלכם חילקתי אותו לשניים והכלים בנפש יופיעו במאמר הבא.

עצות לתמיכה טבעית ברמת הגוף

עצות בגוף

כדאי להימנע בתזונה: פחמימות ריקות: קמח חיטה לבן, סוכר לבן, אורז לבן, קפאין, סילאן, מייפל, חומר משמר, מזון מעובד, מזון מהיר.

כדאי להוסיף לתפריט: דגנים מלאים כמו שיפון מלא, כוסמין מלא, חיטה מלאה, שיבולת שועל מלאה. גם חומצות שומן מסוג אומגה 3 שנמצאות בדגים כמו טונה, סלמון וסרדינים. יועילו אגוזים כמו אגוזי מלך, מקדמיה, קשיו, שומשום, טחינה, פקאן, פיסטוקים, שקדים, זרעי דלעת, צ’יה, זרעי חמניה וזרעי פשתן. חשוב להוסיף גם קטניות מונבטות בפרט שעועית לבנה שעועית מש, תורמוס ועדשים. ירקות ופירות כמו: תותים, תפוח ירוק סמיט, אפרסק, אגס, אפונה, ארטישוק, זרעי חרדל, עלים ירוקים כמו חסה, כוסברה, סלרי, קייל ועלי בייבי.

מזונות נוספים שכדאי להוסיף: סירופ חרובים, שמרי בירה

צמחי מרפא: רוזמרין, אזוב, היפריקום, קמומיל, אגוז מוסקט, הדס, טיון דביק, עלי פסיפלורה, לואיזה, מליסה, ג’ינסנג. את צמחי המרפא ניתן לצרוך בחליטות תה, או בצורה מרוכזת במיצוי באלכוהול או בתמצית יבשה של הצמח. חלק מהצמחים תוכלו למצוא כחלק מפורמולות מוכנות המיועדות להפרעות קשב וריכוז.

שמנים אתריים: לשעות היום – לימון, רוזמרין, מנטה, סנדלווד – הל, טימין, קג’פוט, מרוה בהירה, אקליפטוס. לשעות הערב: לבנדר, מליסה, אורן, תפוז.

את השמנים האתריים מדיפים במשרד, בבית או בכל חלל שאתם נמצאים בו. השמנים האתריים הם מעין אינפוזיה למערכת העצבים שעוזרת לשיפור יכולות הקשב והריכוז בזמן אמת.

הרחבה על הכלים בנפש במאמר הבא

מלח הרחה: מלח הרחה הוא דרך נהדרת להשתמש בשמנים אתריים מחוץ לבית. מלאו בקבוקון של 10 מ”ל בכפית מלח גס (בגודל הבקבוקון הקטן של השמנים האתריים). לבקבוקון טפטפו 10 -13 טיפות שמנים אתריים נבחרים מהשמנים שבחרתם. לקחו 10 נשימות מהבקבוק – הכנסת אויר דרך האף והוצאה דרך הפה. לאחר מכן שתו כוס מים. מומלץ 3 פעמים ביום.

פעילות גופנית: פעילות גופנית מומלצת להפרעות קשב וריכוז היא פעילות גופנית שמצריכה את הפעלת ההקשבה והריכוז של המטופל. לדוגמא פעילות גופנית כמו גלישה, אקרובטיקה אווירית, סקייטבורד, אומנות לחימה וכדומה. הסיבה לכך היא שפעילויות אלו כוללות גם סכנה מסוימת. לדוגמא אדם שגולש יכול לטבוע או ליפול מהגלשן. אדם שמתרגל פעילות גופנית יכול לקבל מכה אם הוא לא מרוכז וכן הלאה. כאשר אדם עלול לקבל מכה זה משאיר אותו דרוך מרוכז ומחובר לרגע.

במאמר הבא תוכלו לקרוא גם על ההיבטים והכלים בנפש של הפרעות קשב וריכוז

הגלריה

תוכן עניינים

התחברות

הרשמה

קישור להגדרה של סיסמה חדשה יישלח לכתובת האימייל שלך.

קבלת עדכונים שוטפים ממרכבה אלכימיה קבלית ישירות למייל!

שתפו את הבשורה

פייסבוק
וואטספ
טוויטר
אימייל
טלגרם

הסילבוס המלא:

מפגש 1 – מבוא לחמשת היסודות
החומר והרוח לפי הקבלה, המשמעות הרוחנית של החומר, סוגי החומרים בעולם, גוף האדם וחמש היסודות, חמש רמות התודעה, שורש המחלות בתודעה.

מפגש 2 – יסוד האדמה
חומרים כימים וביולוגים, עולם הדומם, איברי גוף: מע’ עיכול, כפות רגלים, כבד, היבטים רוחנים

מפגש 3 – יסוד האדמה
תזונה, כתיבה, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 4 – יסוד המים
חומרים כימים וביולוגים, עולם הצומח, איברי גוף: לב, ריאות, ידים, עמוד שדרה, רחם ועוד, היבטים רוחנים.

מפגש 5 – יסוד המים
יצירה, עולם הרגש, אנרגיה, תכונות באיזון ובחוסר איזון, כוח הדיבור מחלות גוף ונפש, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 6 – יסוד האויר
חומרים כימים וביולוגים, עולם החי, חידקים וחומרים נדיפים, איברי גוף: מוח, מע’ עצבים, מערכת הנשימה, היבטים רוחנים של יסוד האויר.

מפגש 7- יסוד האויר
עולם המחשבה, ציר ההיגיון והרגש, בריאת מציאות, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 8 – יסוד האש
חומרים כימים וביולוגים, שרפים וקטורות, נפש האדם, איברי גוף ותפקודים: דופק, רמת אנרגיה, פוריות ועוד, היבטים רוחנים של יסוד האש.

מפגש 9 – יסוד האש
כוח רצון, כוונה נכונה, חזון, מודעות וכוח התודעה, חיבור רוחני, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 10 – יסוד האור
חומרים בטבע, האור, תודעת האדם, איברי גוף, אשליה ומציאות, היבטים רוחנים של יסוד האור.

מפגש 11 – יסוד האור
כוח הדמיון, כוח התענוג, כוח האמונה, אור וחושך, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 12
עבודה מעשית עם היסודות, התאמת כלים, כלים בגוף, כלים לעבודת מודעות, כלים משולבים.

מפגש 13
אבחנת יסודות, אבחנה עצמית, יסוד פגוע, יסוד שולט, סיכום קורס.

דילוג לתוכן