הדרך לשינוי התנהגותי לפי חכמת הנפש ביהדות משמעותה מסע אל תוך העולם הפנימי. כל ההתנהגויות, התגובות, ההרגלים והתופעות הנפשיות קשורות לתפקודים הקוגנטיביים במוח. חכמת הקבלה מסבירה את הפעילות הקוגנטיבית על ידי שפה עתיקה של ספירות ויסודות כפי שהכרתם באתר. אך בנוסף היא גם מסבירה שכדי לצאת למסע של שינוי וריפוי הנפש יש להבין ממה היא מורכבת.
כל ההרגלים השליליים והתופעות הנפשיות רגשיות שאדם חווה הן חלק מדפוסי חשיבה שקיימים במוח. מעין תבניות חשיבה שמטרתן לעזור למוח לתפקד ולשפר את יעילותו. מטרתם של דפוסי החשיבה היא לשפר את ההתנהלות של האדם בכל דבר בחייו. כמו לדוגמא: הרגל של צחצוח שיניים בבוקר הוא דפוס חשיבה חיובי, מאחר והמוח הבין שזה הרגל חיובי עבורו הוא אימץ תבנית שבמסגרתה הוא רגיל לצחצח שיניים כל בוקר. במידה ולא יהיה לו הרגל כזה הוא יתקשה לעשות את הפעולה הבסיסית הזאת כל יום.
ישנם מצבים בהם המוח פועל באופן אוטומטי או ברמת מודעות נמוכה, ואז הוא מושפע מתת המודע שלמד גם דפוסי חשיבה שגוים ולא נכונים. במצבים של אוטומט האדם יכול לזהות את הדפוסים השליליים שלו. הרגלים שליליים התנהגויות ותופעות רגשיות כמו כמו לדוגמא: עישון, אכילה רגשית, התמכרויות, כל סוגי החרדות, ריצוי, נרקיסיזם, חוסר עקביות, קושי בהתחייבות, קושי בהצבת גבולות, התפרצויות כעס ועוד.
בגלריה שלפניכם הסוד העיקרי לשינוי התנהגותי וגם כלי מעשי שיעזור לכם לעשות את הצעד הראשון בכל תהליך של שינוי. ובגלל שיש כל מיני דפוסי חשיבה והרגלים אנחנו כל הזמן צריכים לתרגל את תנועת השינוי אז תשמרו לכם את המאמר כדי שתמיד תוכלו לחזור להתחלה.
הגלריה










אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק