בעיות עיכול – גוף נפש

תוכן עניינים

חוסר איזון בתפקודי מערכת העיכול יכול להיגרם מגורמים שונים: קנדידה, הליקובקטר, חיידקים או טפילים בקיבה או במעיים. פעמים רבות עלולים לסבול מבעיות עיכול גם עקב רגישות למזון, בגלל הרגלי אכילה או אפילו על רקע המצב הנפשי.

מאמר זה יתמקד במידע כללי על בעיות עיכול ללא גורם רפואי ידוע. לדוגמא אנשים הסובלים מתסמינים כמו:

נפיחות בקיבה
עצירות
גזים
שלשול
עייפות לאחר האוכל
כאבי בטן
צרבת

סימפטומים אלו ללא אבחנה ודאית של מחלה או גורם פיזיולוגי בגוף עלולים להעיד על חוסר איזון של מערכת העיכול. מומלץ במקרים אלו לפנות לגורם מוסמך לצורך בירור הגורם לדוגמא: רגישות למזון מסוים שיכולה להיבדק על ידי תזונאי.

לכל המקרים האלו עשויות להועיל העצות הבאות בגוף ובנפש

הרגלי האכילה חשובים מאוד לעיכול המזון

עצות בגוף

  • מומלץ להימנע מהמזונות הבאים לתקופת הניקוי: פחמימות ריקות כמו קמח לבן, אורז לבן, סוכר מעובד: אגבה, סילאן, מייפל, ממתיקים מלאכותיים, מוצרי חלב וגבינות, מזון מעובד, חומר משמר, צבע מאכל, פלפל חריף, מזון מתובל, חמאה, מזון מטוגן, בשר שמן, חטיפים, פיצוחים, קפה שחור, שוקולד.
  • החשיבות באיזון תזונתי של בעיות עיכול הוא שמירה על חומציות נמוכה ובסיסיות של מערכת העיכול כלומר להימנע ממאכלים ורכיבים בתזונה שמגבירים את רמת החומציות.
  • למצבים של שלשול יש לאכול תפוח אדמה מבושל או אורז לבן מבושל – עדיפות לאורז בסמטי שמומלץ כחלק מהרכיבים החיוניים בתפריט.
  • מומלץ להוסיף לתפריט את המזונות הבאים: חסה, כוסברה, סלרי, ג’ינג’ר, קייל, לפת, מלפפון, סלק, ארטישוק, שום, שומר, פטרוזיליה, עירית, פיסטוק, שומשום, טחינה, נבטים, לימון, שיבולת שועל מלאה, גריסים, כוסמת, תורמוס, פול מונבט, שעועית מש, אזוקי, עדשים – כל הקטניות מונבטות, כוסמין מלא, שיפון מלא, אבוקדו, אבטיח, אשכולית אדומה, ענבים, דלעת, פאפאיה, חובזה, עולש.
  • עדיפות ללחם מחמצת מדגנים מלאים בלבד.
  • ממתיקים: סירופ חרובים, סטיביה – שני ממתיקים בעלי טעם נרכש אך חשובים לשילוב בתפריט. כל אדם לפי טעמו האישי של התחליפים.
  • צמחי מרפא ותבלין: זרעי כמון, זרעי שומר, זרעי קימל, קצח, חילבה, כורכום, זוטה לבנה, חוטמית זיפנית, חסת המצפן, לחך, צתרה ורודה, תה ירוק, תה שחור, עוזרר, שיבה, מנטה, נענע.
  • חלק מהצמחים ניתן לשלב במזון, לצרוך בחליטה או כתוסף צמחי.
  • חלק מהצמחים נמכרים כמיצוי באלכוהול או בקפסולות. אפשר לצרוך אותם בנפרד או כחלק מפורמולה המיועדת לאיזון ושיפור מערכת העיכול. ניתן למצוא תמציות ופורמולות בבתי טבע או אצל הרבליסטים קליניים.
החיידקים הפרוביוטיים בעלי תפקיד בפירוק וספיגת המזון
  • טוב להוסיף לכל ארוחה זרעי פשתן טחונים – שימו לב את הזרעים יש לטחון סמוך לאכילה במטחנת תבלינים או מטחנת קפה ביתית. אם אין אפשרות לטחינה ביתית ניתן לטחון בחנות התבלינים ולשמור במקפיא. הערך הבריאותי של זרעי הפשתן נשמר במקפיא בלבד לתקופה של עד חצי שנה אך מומלץ לרכוש טרי בכמויות קטנות. את זרעי הפשתן ניתן להוסיף לסלטים, יוגורט, דגני בוקר, תבשילים, מאפים, עוגיות, עוגות ועוד.
  • פרוביוטיקה – החיידקים הפרוביוטיים הם חיידקים שיושבים בקיבה ובמעיים. יש להם תפקיד חשוב בפירוק המזון בתהליכי עיכול וספיגת הערכים הבריאותיים בגוף. מומלץ לצרוך פרוביוטיקה טריה שמכינים בבית מתרבית קמבוצ’ה או פרמנטציה – ירקות כבושים במי מלח. מנוזל קמבוצ’ה שותים רבע כוס 3 פעמים ביום ומהירקות הכבושים אוכלים כל ארוחה. מהנוזל של הירקות הכבושים שותים 2 פעמים ביום רבע כוס.
    .
  • ירקות עגבניות, תפוחי אדמה, פלפלים, בצל, שום – מומלץ לאחר בישול אפיה או אידוי.
  • אחת הסיבות החשובות לנפיחות בקיבה, גזים, או כל סימפטום אחר של קושי בעיכול הוא הכבדה של המערכת. מומלץ לפרק את הארוחות למנות קטנות יותר שאינן מכבידות על מערכת העיכול.
  • בין הארוחות מומלץ לאכול פירות, ירקות, פירות יבשים, אגוזים וזרעים לא קלוים.
  • שמנים אתריים בהדפה במבער או דיפיוזר במהלך היום: קורנית, אורגנו, אניס, ורבנה, טגטס, עשב לימון, קינמון, ג’ינג’ר, כוסברה.
  • ניתן להכין שמן לעיסוי בטן להקלה על כאבים וכלל התסמינים: חצי כוס שמן שקדים או שמן שומשום ולהוסיף 50-80 טיפות שמנים אתריים נבחרים מהרשימה. לעסות את הבטן ואת אזורי הכאב מומלץ לאחר מקלחת.

בעיות עיכול – היבט תודעתי

בעיות עיכול והתסמינים שלהן קשורות ליסודות אדמה ומים ולספירת תפארת.
בעיות עיכול מעידו על קושי בעיכול ועיבוד של רגשות בהווה. הבטן היא איבר שמסמל את המציאות הנוכחית בחיי האדם, את האירועים והסיטואציות שהוא מתמודד איתן ביום יום. במידה ויש התמודדויות שמכבידות עליו מבחינה רגשית ואין לו כלים להתמודד איתן מערכת העיכול הרגשית עלולה לצאת מאיזון.

בעיות עיכול יעידו לרוב על התעלמות והדחקה של אמת רגשית מסוימת. משהו שהאדם לא רוצה להכיר בו ולכן מנסה להדחיק אותו. גם יעידו על קושי לעמוד מאחורי האמת שהאדם רוצה לחיות אותה. בעיות עיכול יוכלו לאותת על קושי לאזן בין השכל לרגש ומצבים של ניתוק רגשי. גם יוכלו להעיד על כעסים, טינה, זעם או שנאה שהאדם שומר ולא מצליח לשחרר.

תחומים נוספים הקשורים לבעיות עיכול: חוסר קרקע, חוסר יציבות, בושה, רגשות אשמה, חוסר ערך עצמי.

הגלריה

תוכן עניינים

התחבר

הרשמה

קישור להגדרה של סיסמה חדשה יישלח לכתובת האימייל שלך.

שתפו את הבשורה

פייסבוק
וואטספ
טוויטר
אימייל
טלגרם

הסילבוס המלא:

מפגש 1 – מבוא לחמשת היסודות
החומר והרוח לפי הקבלה, המשמעות הרוחנית של החומר, סוגי החומרים בעולם, גוף האדם וחמש היסודות, חמש רמות התודעה, שורש המחלות בתודעה.

מפגש 2 – יסוד האדמה
חומרים כימים וביולוגים, עולם הדומם, איברי גוף: מע’ עיכול, כפות רגלים, כבד, היבטים רוחנים

מפגש 3 – יסוד האדמה
תזונה, כתיבה, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 4 – יסוד המים
חומרים כימים וביולוגים, עולם הצומח, איברי גוף: לב, ריאות, ידים, עמוד שדרה, רחם ועוד, היבטים רוחנים.

מפגש 5 – יסוד המים
יצירה, עולם הרגש, אנרגיה, תכונות באיזון ובחוסר איזון, כוח הדיבור מחלות גוף ונפש, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 6 – יסוד האויר
חומרים כימים וביולוגים, עולם החי, חידקים וחומרים נדיפים, איברי גוף: מוח, מע’ עצבים, מערכת הנשימה, היבטים רוחנים של יסוד האויר.

מפגש 7- יסוד האויר
עולם המחשבה, ציר ההיגיון והרגש, בריאת מציאות, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 8 – יסוד האש
חומרים כימים וביולוגים, שרפים וקטורות, נפש האדם, איברי גוף ותפקודים: דופק, רמת אנרגיה, פוריות ועוד, היבטים רוחנים של יסוד האש.

מפגש 9 – יסוד האש
כוח רצון, כוונה נכונה, חזון, מודעות וכוח התודעה, חיבור רוחני, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 10 – יסוד האור
חומרים בטבע, האור, תודעת האדם, איברי גוף, אשליה ומציאות, היבטים רוחנים של יסוד האור.

מפגש 11 – יסוד האור
כוח הדמיון, כוח התענוג, כוח האמונה, אור וחושך, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 12
עבודה מעשית עם היסודות, התאמת כלים, כלים בגוף, כלים לעבודת מודעות, כלים משולבים.

מפגש 13
אבחנת יסודות, אבחנה עצמית, יסוד פגוע, יסוד שולט, סיכום קורס.

דילוג לתוכן