נדודי שינה – גוף נפש

תוכן עניינים

נדודי שינה יכולים להיגרם ממגוון סיבות ותופעות – גופניות ונפשיות. חוסרים בגוף או התמודדות רגשית מול אירועים שונים במציאות יכולה לפגוע באיכות השינה. זמן השינה חשוב לתפקודם התקין של הגוף והנפש, במידה והבעיה נמשכת לאורך זמן חשוב לפנות ליעוץ מקצועי ולהתחיל בתמיכה טבעית באופן עצמאי. המאמר הבא מסכם עצות חשובות לתמיכה טבעית בנדודי שינה ואבחנת נפש קבלית שתוכל לכוון את התודעה אל השורש שיוצר אותם.

גישת הבריאות הטבעית ביהדות תמיד תתבונן על המכלול הטיפולי של האדם. כל מחלה או תופעה בגוף שמעידה על חוסר איזון תטופל במספר מישורים בו זמנית על מנת להגיע להשפעה עוצמתית יותר של הטיפול הטבעי. בשונה מטיפול קונבנציונלי שבמסגרתו ניתנות תרופות המשפיעות באותו הרגע על מערכת העצבים וגורמות למצב של שינה, הצלחת הטיפול הטבעי היא בהתמסרות ובהתמדה של ישום הכלים. כלומר – תוסף או מיצוי בלקיחה חד פעמית אינו מספק לגוף את האמצעים הדרושים על מנת להירדם. מאחר והגוף והנפש יצאו מאיזון אפשר להגיד שהם קצת ‘שכחו’ איך לישון נכון. ולכן תפקיד הטיפול הטבעי הוא להעביר את האדם תהליך שבמהלכו הגוף והנפש לומדים איך לישון נכון. הצמחים, המזונות והשמנים שמשתמשים בהם במהלך הטיפול הם מעין מורים אנרגטיים שמטרתם לעזור לגוף ללמוד את הדרך חזרה לאיזון. לשם כך יש לעבור איתם דרך – תקופה מסוימת של שימוש בצמחים ובמזונות.

במקרה של נדודי שינה עיקר הטיפול הוא בנפש וברמת התודעה, אך הרפואה היהודית המסורתית איננה מוותרת על התמיכה הגופנית באמצעות מזונות וצמחי מרפא מתאימים. להלן רשימה של מספר עצות מתחומים שונים ברפואה הטבעית שנוגעים במכלול הטיפולי בנדודי שינה:

תזונה:

מומלץ להימנע ממזונות מעוררים כמו: קפה, תה, שוקולד, קקאו, אלכוהול, משקאות אנרגיה או משקאות ממותקים. גם מומלץ לתקופת הניקוי להימנע ממזונות מתובלים, מטוגנים או שומניים. חשוב להימנע באופן כללי לתקופה ממזונות מעובדים ומזונות המכילים חומר משמר, צבעי טעם וריח וצבעי מאכל.

על מנת לשפר את איכות השינה יש לצרוך מאכלים שעוזרים למערכת העצבים איכות השינה. במזונות יש חומרים כמו טריפטופן שמשפיעים על המוליכים העצבים סרוטונין והפרשת ההורמון מלטונין, להם תפקיד חשוב בתהליך ההירדמות. בנוסף חוסרים שונים בגוף כמו סידן, מגנזיום, ויטמיני B שונים וברזל יכולים גם הם לפגוע באיכות השינה. לכן חשוב גם לגשת לבדיקת רופא על מנת לשלול גורם גופני או לצרוך מזונות ותוספים שישלימו את החוסר.

מזונות בעלי ערכים תזונתים חשובים: בננות, שיבולת שועל מלאה, יוגורט \ חלב סויה, שזיף, אננס, חרדל, קיווי, שמיר, חסה, אורז מלא, דגני בוקר מלאים, פיסטוקים, זרעי חמניה, שעועית מש ואזוקי. חשוב מאוד שהקטניות יהיו מונבטות.

בנוסף, זה לא רק המזון שאתם אוכלים זה גם מתי – שימו לב שהארוחה האחרונה שלכם היא לפחות שעתיים לפני השינה. בארוחה האחרונה של היום מומלץ לאכול מזון קליל ומתוק הכולל פחמימה מורכבת ופרי. לדוגמא דגנים מלאים, יוגורט סויה ובננות, או דייסת שיבולת שועל מלאה מבושלת בחלב צמחי – סויה או חלב שקדים בתוספת פירות יבשים ואגוזים.

צמחים:

הכינו חליטה מהצמחים הבאים: מליסה, קמומיל, לואיזה, טיליה, ולריאן, חסת המצפן, לבנדר, עלי פסיפלורה. מהעלים היבשים או הטרים מניחים כמות המתאימה לספל אחד – מעלים יבשים לרוב תספיק כפית אחת לכוס תה. מהצמח חסת המצפן יש לצרוך 2-4 עלים בלבד, יותר ממינון זה השימוש בצמח יכול לגרום לבחילות, הקאות או תחושת סחרחורת. שופכים על העלים מים רותחים, מכסים את הכוס וממתינים בין 5-10 דקות עד שהחליטה מוכנה. ניתן להמתיק עם דבש. את החליטה מומלץ להתחיל לצרוך כשעה עד שעה וחצי לפני השינה.

מיצוי צמחי מרפא באלכוהול או בתמצית יבשה יכולה לסייע ולתמוך בטיפול. אתם יכולים לרכוש פורמולה יעודית לבעיות שינה המופקת ממספר צמחים, ישנן חברות שונות ויצרנים רבים בבתי הטבע. בנוסף אתם גם יכולים להחליט להשתמש במיצוי של צמח אחד לתקופה מסוימת ולבדוק את השפעתו. לכל מיצוי אלכוהולי או פורמולה של צמחי מרפא יש הוראות יצרן לגבי מינון רגיל או מינון טיפולי המיועד לזמן מחלה. אם אתם מתמודדים עם נדודי שינה עליכם לצרוך מינון טיפולי.

מיצוים של צמחי מרפא שניתן לרכוש בנפרד או כחלק מפורמולה: ויתניה, ולריאן, כשות, לבנדר, מליסה, קמומיל, עלי פסיפלורה, היפריקום – פרע מחורר. הצמח האחרון פרע מחורר – היפריקום כיום נמכר במרשם רופא בלבד או על ידי הרבליסט קליני מוסמך. שימו לב שאת מיצוי הצמחים עליכם להתאים למצבכם הבריאותי. במידה ואתם נוטלים תרופות מרשם, בהריון, הנקה או סובלים ממחלה כל שהיא כרונית או אקוטית – פנו ליעוץ אצל הרבליסט קליני שיוכל להתאים לכם את הצמחים הנכונים.

ארומתרפיה – שמנים אתריים:

ארומתרפיה היא חכמת הטיפול באמצעות שמנים אתריים ותערובות שמנים. השמנים חודרים אל מערכת העצבים דרך הנשימה ודרך מריחה על העור. באמצעותם מתקבלת השפעה על איברי הגוף והמצב הנפשי. השמנים האתרים חשובים כחלק מהתהליך מאחר והם מסוגלים להשפיע על הגוף גם לאורך טווח וגם בזמן אמת.

השתמשו בשמנים אתרים במבער או דיפיוזר. יספיקו בין 7-20 טיפות, תלוי בגודל החדר. את השמנים מומלץ להתחיל להדיף בין שעה וחצי לשעתיים לפני שינה בחדר שבו אתם נמצאים וגם בחדר השינה שלכם. שמנים אתרים שיכולים להתאים:
אורן, ארז, לבנדר, מליסה, קמומיל, נרולי, מנדרינה, תפוז, וטיבר, ורד וטימין.

אתם גם יכולים להכין שמן לעיסוי: חצי כוס (50 מ”ל) שמן שקדים והוסיפו עד 50 טיפות של שמן אתרי לבנדר או שמנים אחרים מהרשימה מעלה. ערבבו את התערובת בעדינות ולאחר מכן מרחו את השמן על הרקות, העורף ועל צידי האף (אם אתם רגישים שימו מינון נמוך יותר ובדקו שלא מעקצץ בעיניים), עסו את כפות הרגלים ואת בית החזה. מומלץ לעשות את העיסוי לאחר מקלחת על מנת לעזור לשמנים לחדור פנימה אל הגוף דרך נקבוביות העור.

נדודי שינה – אבחנת נפש

נדודי שינה לפי הקבלה קשורים לאיבר הראש ולספירות דעת וכתר. ההפרעה בשינה אמנם יכולה להיגרם מגורמים טבעיים ופיזיולוגים כמו לדוגמא אירוע מטלטל או טראומטי, מצב רגשי ירוד, דאגות יום יומיות או אפילו תרופות מרשם מסוימות הפוגעות באיכות השינה. גם חוסרי גוף כמו ויטמנים ומינרלים שונים פוגעים באיכות השינה. אך הקבלה אומרת שאפילו אם יש גורם פיזי במציאות שגורם להפרעה עדיין יש שורש בנפש שמאפשר לה להתקיים ולהתפתח.

נדודי שינה יכולים להיגרם מתוך תחושה או חוויה פנימית של אובדן שליטה, או פחד מאובדן שליטה. גם קשור לתחומים של חיבור עצמי וחיבור לגוף. השינה היא תהליך שבמהלכו התודעה עוברת ניתוק מן הגוף לזמן מוגדר וחוזרת אליו, מצבים של ניתוק רגשי או ניתוק רוחני מהמציאות עלולים להשפיע על השינה. נדודי שינה קשורים גם לעומס רגשי, בפרט עומס מחשבתי וקושי לשלוט על אופי המחשבות והקצב שלהן. מחשבות אובססיביות וטורדניות שחוזרות על עצמן ללא הפסקה יבטאו חוסר איזון של יסוד האויר האחראי על איבר הראש.

התהליך הפנימי במצב של נדודי שינה יוביל לעבודה פנימית על אמונה וחיבור בין הגוף לחלקים הרוחנים והשכלים – התודעה העליונה והנשמה. במהלך התהליך חשוב לגעת במצבים שבהם יש חוסר אמונה או חוסר תקווה לגבי העתיד, מצבים של יאוש, ובדידות עמוקה. חשוב לזהות מצבי חיים במציאות שבהם כן יש אמונה ולהעצים אותם. גם להתבונן על תפיסות עולם שגורמות לתודעה לחוש בדידות או תחושה שהחיים גדולים מדי ואי אפשר להתמודד איתם. חשוב לעזור לגוף להתחבר לנשמה ולחלקים הרוחניים: דמיון, חיזוק כוח רצון, הגשמת רצונות וחיזוק האמונה במצבים של קושי ויסורים.

ללימוד מעמיק על חמש היסודות והטיפול במכלול הטבעי של הגוף והנפש מוזמנים לסדנה הקרובה – חמש היסודות וגוף האדם – סדנה יומית סדנה חד פעמית בלייב שתדבר על הבסיס החשוב ביותר של איזון הגוף והנפש. לפרטים מלאים והרשמה במחיר מבצע בקישור חמש היסודות וגוף האדם – סדנה יומית

למתכונים נוספים ועצות מועילות בגוף ובנפש לנדודי שינה, חרדה, הפרעות קשב ועוד יותר מ 50 מחלות נוספות הורידו את מדריך מקוצר לבריאות טבעית דיגיטלי במחיר עלות.

הגלריה

תוכן עניינים

התחברות

הרשמה

קישור להגדרה של סיסמה חדשה יישלח לכתובת האימייל שלך.

קבלת עדכונים שוטפים ממרכבה אלכימיה קבלית ישירות למייל!

שתפו את הבשורה

פייסבוק
וואטספ
טוויטר
אימייל
טלגרם

הסילבוס המלא:

מפגש 1 – מבוא לחמשת היסודות
החומר והרוח לפי הקבלה, המשמעות הרוחנית של החומר, סוגי החומרים בעולם, גוף האדם וחמש היסודות, חמש רמות התודעה, שורש המחלות בתודעה.

מפגש 2 – יסוד האדמה
חומרים כימים וביולוגים, עולם הדומם, איברי גוף: מע’ עיכול, כפות רגלים, כבד, היבטים רוחנים

מפגש 3 – יסוד האדמה
תזונה, כתיבה, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 4 – יסוד המים
חומרים כימים וביולוגים, עולם הצומח, איברי גוף: לב, ריאות, ידים, עמוד שדרה, רחם ועוד, היבטים רוחנים.

מפגש 5 – יסוד המים
יצירה, עולם הרגש, אנרגיה, תכונות באיזון ובחוסר איזון, כוח הדיבור מחלות גוף ונפש, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 6 – יסוד האויר
חומרים כימים וביולוגים, עולם החי, חידקים וחומרים נדיפים, איברי גוף: מוח, מע’ עצבים, מערכת הנשימה, היבטים רוחנים של יסוד האויר.

מפגש 7- יסוד האויר
עולם המחשבה, ציר ההיגיון והרגש, בריאת מציאות, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 8 – יסוד האש
חומרים כימים וביולוגים, שרפים וקטורות, נפש האדם, איברי גוף ותפקודים: דופק, רמת אנרגיה, פוריות ועוד, היבטים רוחנים של יסוד האש.

מפגש 9 – יסוד האש
כוח רצון, כוונה נכונה, חזון, מודעות וכוח התודעה, חיבור רוחני, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 10 – יסוד האור
חומרים בטבע, האור, תודעת האדם, איברי גוף, אשליה ומציאות, היבטים רוחנים של יסוד האור.

מפגש 11 – יסוד האור
כוח הדמיון, כוח התענוג, כוח האמונה, אור וחושך, תכונות באיזון ובחוסר איזון, מחלות קשורות, כלים לאיזון יסוד.

מפגש 12
עבודה מעשית עם היסודות, התאמת כלים, כלים בגוף, כלים לעבודת מודעות, כלים משולבים.

מפגש 13
אבחנת יסודות, אבחנה עצמית, יסוד פגוע, יסוד שולט, סיכום קורס.

דילוג לתוכן